2020. február 11., kedd 09:25

Az MSZP Országos Központjának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. február 11., kedd (OS) - Mesterházy Attila: A jövőben is a NATO marad biztonságunk záloga

A megbeszéléseken a PKGY elnöke figyelmeztetett arra, hogy Oroszországgal kapcsolatban továbbra is szükség van a NATO határozott fellépésére, és hangsúlyozta, hogy bár a párbeszéd fontos Oroszországgal, de azt feltételekhez kell kötni. A NATO feladataként jelölte meg, hogy számoljon Kína geopolitikai törekvéseivel. Szorgalmazta továbbá, hogy a szövetségesek töretlenül támogassák Ukrajna és Georgia függetlenségét, területi integritását és euro-atlanti törekvéseit, és óva intett attól, hogy ezeket a helyzeteket "befagyott" konfliktusoknak tekintsék. Végezetül, a nyugat-balkáni helyzet folyamatos figyelemmel kísérését sürgette, és arra figyelmeztetett, hogy a térségben az EU vagy az USA "kivonulása" által előidézett vákuumot gyorsan kihasználhatják más nem szövetséges hatalmak.

Mesterházy Attila ezeket a kérdéseket a Német Marshall Alap (GMF) és az Európai Politikai Elemző Központ (CEPA) által szervezett kerekasztal-beszélgetések alkalmával fejtette ki bővebben.

Kiadó: MSZP Országos Központ