2020. február 11., kedd 09:25

Az MSZP Országos Központjának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. február 11., kedd (OS) - Mesterházy Attila: A jövőben is a NATO marad biztonságunk záloga

    A megbeszéléseken a PKGY elnöke figyelmeztetett arra, hogy Oroszországgal kapcsolatban továbbra is szükség van a NATO határozott fellépésére, és hangsúlyozta, hogy bár a párbeszéd fontos Oroszországgal, de azt feltételekhez kell kötni. A NATO feladataként jelölte meg, hogy számoljon Kína geopolitikai törekvéseivel. Szorgalmazta továbbá, hogy a szövetségesek töretlenül támogassák Ukrajna és Georgia függetlenségét, területi integritását és euro-atlanti törekvéseit, és óva intett attól, hogy ezeket a helyzeteket "befagyott" konfliktusoknak tekintsék. Végezetül, a nyugat-balkáni helyzet folyamatos figyelemmel kísérését sürgette, és arra figyelmeztetett, hogy a térségben az EU vagy az USA "kivonulása" által előidézett vákuumot gyorsan kihasználhatják más nem szövetséges hatalmak.

Mesterházy Attila ezeket a kérdéseket a Német Marshall Alap (GMF) és az Európai Politikai Elemző Központ (CEPA) által szervezett kerekasztal-beszélgetések alkalmával fejtette ki bővebben.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.