2020. február 11., kedd 10:14

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 11., kedd (OS) - Megújul a budapesti bolgár ortodox templom

    Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára február 10-én Antonij és Szerafim bolgár ortodox metropolitákkal, valamint a hazai bolgár nemzetiség vezetőivel találkozott Budapesten.

Az államtitkár bejelentette: Magyarország Kormánya 24,5 millió forinttal támogatja a ferencvárosi bolgár ortodox templomot a Vágóhíd utcában. A támogatásból megújul a homlokzat és a templomkert, valamint dombormű készül a templom egykori papja, Borisz vértanú tiszteletére.

Antonij, a Bolgár Ortodox Egyház nyugat- és közép-európai metropolitája köszönetet mondott a magyar kormány sokrétű támogatásáért, amellyel a budapesti bolgár templomot és az országban élő bolgár nemzetiséget segíti. A metropolita hangsúlyozta, hogy nemzeteink jövője szempontjából kulcskérdés a fiatalok nevelése, segítésük a jó és a rossz közötti különbség felismerésében.

Soltész Miklós az egyházi közösségek szerepét kiemelve elmondta, hogy a Magyarországon működő egyházak mindegyike számára fontos az ifjúság megszólítása, lelkipásztori munkájukat a kormány lehetőségeihez mérten segíti.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.