2020. február 11., kedd 10:15

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 11., kedd (OS) - Megújul a budapesti bolgár ortodox templom

    A magyarországi látogatáson tartózkodó Szerafim nevrokopi metropolita aláhúzta: pozitív élményekkel gazdagodott hazánkban, amelyet elődje, Borisz metropolita szentté avatási ügye, az életével kapcsolatos dokumentumok tanulmányozása céljából keresett fel. Szerafim elmondta: a későbbi vértanú 1914-től a budapesti bolgár közösség papja volt, tanított a bolgár iskolában, majd hazatérve püspökké választották, később a kommunista diktatúra végeztette ki.

A nevrokopi metropolita bemutatta dél-bulgáriai egyházmegyéje helyzetét, amelyben a lakosság 25-30 százaléka muzulmán vallású, akik új iskolákat és imahelyeket hoznak létre.  A keresztény identitás megőrzéséhez elengedhetetlen a keresztény nevelés és értékeink továbbadása – hívta fel a figyelmet.

Varga Szimeon, a magyar Országgyűlés bolgár nemzetiségi szószólója és Muszev Dancso, a magyarországi Bolgár Országos Önkormányzat elnöke tájékoztatást adott a hazai bolgár nemzetiség életét érintő aktualitásokról, kiemelve a budapesti Bolgár Művelődési Ház felújítását, amely a végéhez közeledik.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.