2020. február 11., kedd 14:23

A Sárospataki Wass Albert Kör közleménye
    Budapest, 2020. február 11., kedd (OS) - Június elején a centenáriumi megemlékezés keretében trianoni országzászlót avat a Sárospataki Wass Albert Kör Sárospatakon

    A Sárospataki Wass Albert Kör (SWAK) pályázati forrásból, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával a trianoni országcsonkítás 100. évfordulóján országzászlót kíván állítani a belvárosban. Az országzászló mozgalom létrehozója a trianoni fájdalom volt, s azon a felismerésen alapult, hogy az ugyanazon nemzethez tartozók összetartozása megmarad akkor is, ha a közösségeket mesterségesen meghúzott, az etnikai szempontokat figyelembe nem vevő határok választják el egymástól. A felállítandó országzászlóval ennek az érzésnek, ennek a fájdalomnak adnánk kézzelfogható kifejezését. Szándékainkat támogatja a város vezetése is. A talapzatra - egyebek mellett - idézetként ez a sor kerül: "Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Sárospataki Wass Albert Kör Elnöksége

     Kiadó: Sárospataki Wass Albert Kör

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.