2020. február 11., kedd 15:05

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 11., kedd (OS) - Sermer Ádám: Felkérem Szentgyörgyvölgyi Pétert, kérje ki az V. kerületiek véleményét a történelemhamisító emlékműről!

    Nyílt levél formájában felkérem Szentgyörgyvölgyi Pétert az V. kerület fideszes polgármesterét, hogy kezdeményezzen egy lakossági konzultációt a Szabadság téren található, történelemhamisító emlékmű kapcsán. A főváros szívében nincs helye olyan emlékműnek, mely megkísérli letagadni a magyar nyilasok bűneit. A "Német megszállás áldozatainak emlékműve" maga a kőbe vésett történelemhamisítás.
A napra pontosan 75 éve történt úgynevezett "kitörés" kapcsán, valamint a hétvégén történt események után fontosnak tartom jelezni, mekkora szükség van arra, hogy az állampárt példát vegyen Pokorni Zoltán megnyilvánulásairól az elmúlt napokból. Őszinte szembenézés nélkül sosem garantálható, hogy Magyarországon többé ne történhessen a holokauszthoz hasonló borzalmas népirtás. A náci birodalom bűneit egy pillanatig sem szabad lebecsülni, illetve a magyar nyilasok, és vezető antiszemiták bűneit sem lehet semmissé tenni. Nemzeti összetartozásunknak egyik alapja az őszinte emlékezetpolitika, tudomásul kell vennünk, hogy nemzetünk történelmének szerves részét képezik a második világháborúban elkövetett borzalmas cselekedetek is.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.