2020. február 11., kedd 16:08

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 11., kedd (OS) - A Párbeszéd a Médiatanácshoz fordul – Orbán valljon színt a nyílt náci propagandáról - A Párbeszéd a Médiatanácshoz fordul és vizsgálatot kezdeményez a Hír TV február 8-i, a kitörés napjáról készített adásának kiegyensúlyozottságáról. Továbbá azt kérjük Orbán Viktor miniszterelnöktől: foglaljon állást a történtekről. Amíg pedig a Hír TV nem kér bocsánatot az egyoldalú, a náci terror áldozatait sértő riportja miatt, a Párbeszéd politikusai – Karácsony Gergely párbeszédes főpolgármesterrel egyetértésben – nem válaszolnak a tévétársaság megkereséseire.

Orbán Viktor miniszterelnöknek nyilatkoznia kell arról, hogy a február 8-i, a kitörés napjára szervezett neonáci megemlékezés kapcsán miként fordulhatott elő: az állami hirdetésekkel teletömött, nyílt kormánypropagandát sugárzó Hír TV végtelenül egyoldalúan, az uszító szólamokat felerősítve számolt be az eseményekről, s már-már negatív színben tüntette fel az antifasisztákat.
A Párbeszéd amondó: a Hír TV beszámolója sérti a náci terror áldozatainak emlékét, valamint sérti a médiatörvényt is. Az ugyanis egyértelműen kimondja: minden közérdeklődésre számot tartó eseményről az összes fél álláspontját semlegesen bemutatva kell tájékoztatni. A Hír TV tudósításában ez nem valósult meg, a végeredmény pedig szörnyű időket idézett fel mindannyiunkban.

Kiadó: Párbeszéd