2020. február 12., szerda 11:18

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2020. február 12., szerda (OS) - Szakmai segítség az önkormányzatoknak Heves és Nógrád megyében a hátrányos helyzetű emberek helyzetének javítására

        A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság (TEF) és a két megye 10 települése együttműködési megállapodást írt alá a hátrányos helyzetben lévők társadalmi felzárkózását segítő európai uniós projektek hatékony megvalósítására. A dokumentumokat Bátonyterenyén ünnepélyes keretek között írták alá a települések vezetői és Sztojka Attila, a TEF főigazgatója.
     Az együttműködés révén a TEF szakmai-módszertani támogatást ad, közösségi, ágazati segítség és szociális jelenlét formájában.  A 10 településen zajló komplex telep-programokba eddig több mint 1000 hátrányos helyzetű embert vontak be. Az uniós projektek révén az érintett területeken, a szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élők még több felzárkózási - képzési, munkavállalási - lehetőséghez juthatnak, javulhatnak jövedelmi viszonyaik és lakhatási körülményeik.
     Sztojka Attila, a TEF főigazgatója az eseményen azt mondta, hogy az uniós programok az összetett és mélyen gyökerező problémákat komplex módon kezelik. A társadalmi felzárkózás rendszere – amelynek lényeges eleme a társadalmi mobilitás megteremtése - képes lekövetni nem csak az egyes települések igényeit és gondjait, de a tanácsadói és mentorhálózatra támaszkodva az egyes személyekét, családokét is.
     Az együttműködésben érintett települések: Tiszanána, Átány, Mezőtárkány, Kömlő, Tarnalelesz, Kompolt, Ecseg, Hugyag, Mátraverebély, Szirák.

     Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.