2020. február 12., szerda 13:51

A Joint Venture Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 12., szerda (OS) - Csúcsidőben több mint 10 ezer ember dolgozik majd Paks II. megépítésénél

        Paks II. nélkül nem lehetne elérni a klímavédelmi célkitűzéseket. A tervek szerint 2021 szeptemberében kezdődhet meg a Paks II. Atomerőmű főépületének építése. Az új blokkok visszahozzák a befektetett összeget és profitot is termelnek majd – mondta Süli János miniszter a Joint Venture Szövetség és együttműködő partnerei által szervezett vállalatvezetői fórumon
     Idén júniusban kerül benyújtásra a létesítési engedélykérelem a hatóságok felé, melyek véleményezésére – nemzetközi szakértők bevonásával - az Országos Atomenergia Hivatalnak (OAH) 15 hónapja van. Leghamarabb tehát 2021 szeptemberében kaphat létesítési engedélyt a főépület, azonban a földmunkákat a szükséges jogszabály-módosítást követően hónapokkal korábban el lehetne kezdeni. A magyar kivitelezők Roszatom általi kiválasztására versenyeztetés útján kerül sor. Mindezt természetesen a nukleáris iparban érvényes elvárások és előírások mentén tervezik megvalósítani."Kiforrott és kipróbáltrendszerek, technológiák segítik, hogy a két új paksi blokk, (a meglévőkhöz hasonlóan) a világ élvonalába kerüljön" – mondta Süli János emlékeztetve, hogy Paks II. blokkvezérlő berendezését a Framatome SAS–Siemens AG konzorcium szállítja, a turbinatendert pedig a GE Hungary Kft. az Alstommal közösen nyerte meg.

     Kiadó: Joint Venture Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.