2020. február 12., szerda 13:52

A Joint Venture Szövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 12., szerda (OS) - Alapvetően az atomerőmű zöld!

        
     Paks II. nélkül nem lehetne elérni a klímavédelmi célkitűzéseket – hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy 17 millió tonna széndioxidot válthat ki a két új blokk. Ráadásul az atomerőmű időjárástól függetlenül, más magyarországi kapacitásokhoz képest olcsóbban tudja megtermelni a villamosenergiát. Nem lehet Magyarország energiaellátását megoldani kizárólag megújuló energiaforrások segítségével, különösen, hogy évről évre nő a csúcsigénybevételek száma és mértéke is.

     Csúcsidőben több mint 10 ezer ember dolgozhat az építkezésen

     Paks II. felvonulási területén összesen 119 műtárgy, épületek (irodák, étterem, konyhák) és utak megépítésére kerül sor. A miniszter úgy számol, a blokkok elkészültét követően az üzemeltető létszám kb. kétharmada lakhat Pakson, mivel innen biztosítható minden körülmények között a bejárásuk. A többiek Szekszárdon, illetve a környékbeli településeken lakhatnak. Ezen kívül a kivitelezés időszakában a felújítandó kalocsai laktanyában lesznek ideiglenes szállások is, hiszen csúcsidőben 10-12 ezer ember építheti a blokkot, ami részben komplett külföldi, főleg orosz családok érkezését és ellátásukat is jelenti – tette hozzá Süli János.

     Kiadó: Joint Venture Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.