2020. február 13., csütörtök 11:58

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének közleménye
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) - 30 éve volt a rendszerváltás, játékos formában tanulhatják a diákok

    Harminc éve zajlott a rendszerváltozás, ezért a "30 éve szabadon" emlékévhez kapcsolódóan online játékot indított a DUE Médiahálózat. A Nagy Diák Rendszerváltoztató Teszt célja, hogy a fiatalok alaposabb tudást szerezzenek az 1989-90-es eseményekről, és megértsék, milyen hatással volt a születésük előtti korszak arra, hogy ők ma már szabadon élhetnek. A játék nyertese kétszemélyes berlini utazást nyer.
A DUE Médiahálózat a "30 kérdés a rendszerváltoztatásról" című ismeretterjesztő projektje arra vállalkozik, hogy felmérje és bővítse a 14-24 év közötti fiatalok ismereteit. A projekt alapja a DUE Médiahálózat, valamint a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány vetélkedője, a Nagy Diák Rendszerváltoztató Teszt. Az Emlékévhez kapcsolódóan a kérdések az 1989-90-es események témakörében születtek, célja pedig, hogy a fiatalok játékos formában jussanak megbízható tudáshoz erről az időszakról. A teszt három fordulóból áll -  az első szakasz online zajlik, bárki kitöltheti, de a nyereményjátékban csak a 14-24 éves játékosok vehetnek részt. Az online teszt számítógépen és okostelefonon is elérhető május elejéig, ám az ezt követő két forduló már személyes jelenlétet kíván. A középdöntőbe a legjobb 1000 kitöltő kap meghívást, a döntőbe jutó 12 legjobb játékos pedig élő kvíz során bizonyíthatja majd tudását. A döntőre május közepén a 27. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon kerül sor.
     Kiadó: Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.