2020. február 13., csütörtök 12:55

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) - A KEP február 11-i Törzsasztal Fórumán a 2020-as munka, különös tekintettel Trianonra

Áprilisi fórumunk középpontjában a magyar gyógyidegenforgalom története szerepel. Májusban kerül sorra a KEP trianoni programja a X. Magyar Világtalálkozó kiemelt közéleti rendezvénye. Szervezés alatt van a fórumot követően "Trianoni emlékút" az elcsatolt területekre továbbá részvétel 4 napos vonatos erdélyi kiránduláson Csíksomlyóra. Az év rendezvénypalettája bő választékot nyújt, mégis fő aktualitása Trianon, sorsfordító esemény Magyarország történelmében. Ám a sérelmi politikával szakítani kell, mások hibáztatásán túl kell lépni, hisz az ellentmondás szembeötlő: számunkra fájdalom, másoknak örömünnep. Ezzel együtt le kell vonni a tanulságokat abból, hogy a nemzetiségekkel nem mindig volt problémamentes az együttélés a múltban. A jövőben a még meglévő gondokat kizárólag békés eszközökkel kell megoldani különös tekintettel a nemzeti kisebbségek érdekeire. A Kárpát-medencei együttműködésre is kitekintve a KEP fontos küldetése, hogy ebben a kérdéskörben is adjon fórumot a párbeszédre. A törzsasztal részvevőinek aktív hozzászólásai és kérdései érzékeltették az érdeklődést és nyitottságot. A rendezvény levezető elnöke Czeglédi József KEP elnök és fő előadói Marinovich Endre a VERITAS főigazgató helyettese, a KEP társelnöke, Németh László a KEP pályázati menedzsere és Vasvári József a KEP klubigazgatója voltak. További inf.: www.kepcp.hu

Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület