2020. február 13., csütörtök 13:47

A Védegylet Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) - "Kollektív fellépés a minőségi alapanyagokra épülő közétkeztetésért" c. regionális politikai kerekasztal

    Február 4-én és 5-én, a Védegylet a hazai és a nemzetközi zöld közbeszerzés és zöld közétkeztetés helyzetét járta körbe a "Kollektív fellépés a minőségi alapanyagokra épülő közétkeztetésért" c. regionális politikai kerekasztal eseményén, melynek az Európai Ifjúsági Központ adott helyet.
 A kerekasztal beszélgetés az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs keretprogramja által finanszírozott BOND: (Bringing Organisations & Network Development to higher levels in the Farming sector in Europe) A szervezetek és hálózatok magasabb szintű együttműködésének szervezése az európai mezőgazdasági szektorban elnevezésű projekt keretében került megrendezésre.

Az esemény első napján az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet képviselője kiemelte, mennyire összetett a téma, és ez a tény megkívánja, hogy lehetőleg az összes érintett kifejtse véleményét, meglátásait annak érdekében, hogy a vidék és a város kapcsolata megerősödjön, szorosabbra fonódjon élelmezési kérdésekben. Ez jó alapot adhat egy fenntartható vidékfejlesztési politika kialakításhoz, mely bírja az érintettek támogatását.

Folytatásként a szakértők már működő, nemzetközi jó példákat és közösségi összefogásokat ismertettek.
     Kiadó: Védegylet Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.