2020. február 13., csütörtök 15:03

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) - Diplomáciai akadémiák vezetőinek tapasztalatcseréje a Külgazdasági és Külügyminisztériumban

    Pacsay-Tomassich Orsolya, a Magyar Diplomáciai Akadémiáért felelős államtitkár immár második alkalommal szervezett műhelytalálkozót több külföldi diplomáciai akadémia vezetője részvételével.

A február 12-13. között megrendezett kétnapos eseményen többek között a Horvát Diplomáciai Akadémia és a Bolgár Diplomáciai Intézet igazgatója széleskörű tapasztalataira alapozva a résztvevők áttekintették a diplomáciai akadémiák különböző szervezeti modelljeit, valamint képzési programjait. Hangsúlyozták, hogy az akadémiáknak a képzéseken túl az is fontos feladata, hogy a diplomácia működését és a külpolitikai prioritásokat megismertessék a közvéleménnyel. A Magyar Diplomácia Akadémia törekszik arra, hogy hasznos együttműködést alakítson ki más államok hasonló intézményeivel.  

     Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.