2020. február 13., csütörtök 15:28

A Rejtett Kincsek Down Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) - Koragyermekkori intervenció – táguló határok címmel rendezett konferenciát a Rejtett Kincsek Down Egyesület szerdán Nyíregyházán. A Health4all nemzetközi program nyitókonferenciáján az oktatás-, egészségügy, és a szociális területen dolgozó szakemberek és szülők töltötték meg a Megyeháza nagytermét, ahol a térség kiváló szakértői nyújtottak átfogó rálátást a jelenlegi, emellett a jövőbeli ellátórendszerbeli lehetőségekről a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei régióban, valamint a határ túloldalán – a Beregszászi járásban.

    A Health4all! Kapacitásépítés az egészségügyi ellátórendszerben a speciális igényű gyermekek számára című nemzetközi program két éven át európai uniós támogatásból valósul meg, és a korai fejlesztés biztosítása mellett speciális igényű gyermekek gondozását, szakemberképzést, tapasztalat átadást és átvételt, inkluzív terek kialakítását és felújítását, illetve a családok támogatását vállalta határon innen és túl - együttműködésben a Beregszász Járási Máltai Szeretetszolgálattal. A két év alatt összesen közel 6500 terápiás alkalom megvalósítását vállalta a két szervezet.

A program egy újdonsággal is szolgál, hiszen a konferencián bemutatásra került egy olyan Neurofeedback készülék, mely az agyhullámok monitorozásán alapulva az agy működésének szabályozásán keresztül fejti ki terápiás hatását.

     Kiadó: Rejtett Kincsek Down Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.