2020. február 13., csütörtök 16:28

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) - Düsseldorf főpolgármestere, Thomas Geisel meghívására a legnagyobb németországi ipari startup rendezvény, a Digital Demo Day International Startup Booster szekciójában mutatkozhatott be a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, valamint a BVK által szervezett, 2019. évi Startup Europe Awards Hungary verseny ipar kategóriájának két nyertese, az ipari logisztikai megoldásokat fejlesztő Pozi Technologies és a hajtóműveket golyók közbeiktatásával megreformáló Sincroll Drive.

    Mint az önkormányzatban a gazdaságfejlesztésért felelős Irina Kordon elmondta, ez az első alkalom, hogy külföldiek hivatalos meghívást kaptak a várostól a rendezvényre: négy országból – India, Izrael, Japán és Magyarország - delegáció, további háromból pedig önálló startup érkezett. Az eseményen, melyre több mint 4000 látogatót várnak, összesen 175 startup állít ki.

A rendezvény kapcsán a BVK képviselői tárgyalásokat folytattak az Észak-Rajna-Vesztfália tartomány központjának szerepét is ellátó város főpolgármesterével a már három évre visszatekintő és eredményes Budapest-Düsseldorf Digitális Partnerség elmélyítéséről. Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnökének ismertetése szerint eddig 12 magyar delegációban közel félszáz startup jutott bemutatkozási lehetőséghez, míg Budapest 9 német küldöttséget fogadott. A további szinergiák feltárásával a magyar és német startupok számára remélhetően újabb lehetőségek nyílnak egymás piacain.

     Kiadó: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.