2020. február 13., csütörtök 18:53

JAVÍTÁS - OS - A Tett és Védelem Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) - A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) minden törvényes eszközt igénybe vesz annak érdekében, hogy a 888.hu-n 2020. február 10-én 7:14 perckor megjelent, "Dicsőség a hősöknek: 75 évvel ezelőtt vette kezdetét a kitörés" című cikk és a hozzá hasonló irományok eltűnjenek a magyar sajtónyilvánosságból. A hírportál Horváth Tamás nevű szerzője egy gyalázatos, Adolf Hitlert és Szálasi Ferencet nyíltan dicsőítő korabeli német hadiparancsot nemhogy forráskritika nélküli, hanem azzal teljes mértékben azonosuló tartalmú cikket tett közzé.

    A hírportál ezzel átlépte a vörös vonalat, ami a történelem totális félreértése mellett teljességgel szembemegy Magyarország nemzetközi szerződésekben vállalt kötelezettségeivel, a kormány antiszemitizmussal szemben hirdetett zéró tolerancia elvével, azzal, hogy az antiszemitizmus semmilyen formája nem válhat politikai érdekből szalonképessé Magyarországon és Európában. Mindezeken túl megalázó módon kezeli a náci őrjöngés áldozatainak emlékét.

A nácizmust és a nyilaskeresztes mozgalmat semmilyen kritikával nem illető szerző "az elmúlt évek magyarországi kultúr- és emlékezetpolitikája, valamint a Magyar Honvédség hozzáállása által elindított pozitív folyamatról" beszél, amelynek szerinte célja a Budapest védőiről való méltó megemlékezés.

     Kiadó: Tett és Védelem Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.