2020. február 13., csütörtök 19:36

A Magyar Jet-Ski Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OS) - A Nemzeti Versenysport Szövetség 2020. február 13-án megrendezett, a 2019. év Sportolói Díjátadó Ünnepségén Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke kapta az ötödik alkalommal odaítélt Dr. Leyrer Richárd Sportvezetői Díjat, aki a jet-ski sport területén kiemelkedő és maradandó teljesítményt nyújtott.

Czeller Béla okl. villamosmérnök, irányítástechnikai szakmérnök, 1981. óta vezeti magánvállalkozását. 1992. évben a Magyar Jet-Ski Szövetség alapítója és ügyvezető alelnöke, 2000. évtől elnökként, 27 éve vezeti és szervezi a hazai jet-ski sportot, ezen idő alatt a magyar versenyzők 124 EB és VB érmet szereztek.
2003-2011. között az NSSZ Dr. Leyrer Richárd által vezetett Felvételi Bizottság tagja volt. 2016-tól az NVESZ elnökségi tagja.
2019. évben sikeres EB futamot rendezett a Szövetség Nyíregyháza-Leveleken, melyen a magyar válogatott 10 érmet szerzett, így az éremtáblázatban az előkelő 2. helyen végzett. A kiváló rendezés eredményeként 2020. júniusában a Szövetség ismét hazai EB futamot rendezhet.
Czeller úr munkájának köszönhetően 2019-ben az NVESZ felvette rendes tagjai közé a Szövetséget, a Fővárosi Törvényszék bejegyezte az Országos Sportági Szakszövetségek nyilvántartásába.
Czeller Béla sportvezetői tevékenysége mellett 28 éve aktívan versenyez a jet-ski sportágban, hatszoros Magyar Bajnok, háromszoros Európa-bajnok, 2019-ben 65 évesen az UIM EB 40+ Runabout Veterans GP1 kategóriájában bronzérmet szerzett.
Az életmű díjat Dr. Mészáros János, az NVESZ elnöke adta át.

Kiadó: Magyar Jet-Ski Szövetség