2020. február 14., péntek 09:57

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. február 14., péntek (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) felhív minden jóérzésű embert, hogy emlékezzünk meg együtt 80 millió meggyilkolt emberre.

        Arra a 80 millió emberre, akinek életét a Második világháború vette el. Ezek közül 25 millió katona és 55 millió civil. Egy Magyarországnyi gyerek. A győztesek büszkén ünneplik győzelmeik évfordulóját. Ekkor meghajtják fejüket katonáik sírjai előtt, és elhelyezik azokra koszorúikat.
     De méltatlan, hogy elmarad a kellő megemlékezés a háború 80 milliós áldozatára. Emléküket pedig meg kell őriznünk, és ennek méltó kifejezést kell biztosítanunk. Tartozunk ezzel az áldozatok emlékének, magunknak is, a köztünk élő 800 millió potenciális áldozatnak, akiknek életét eltépheti a történelem egy újabb vérzivatara. Egy új vérzivatar pedig annál fenyegetőbb, minél inkább átengedjük az emlékezést az enyészetnek.
     Mikor és hogyan kellene tisztelegni e 80 millió áldozat emléke előtt? Leginkább megfelelőnek az tűnik, ha ez a nap külön, önálló emléknap lenne, és csendben követné a győztesek győzelemnapjait, vagyis május 10 lehetne. Ami pedig a megemlékezés módját illeti, legjobb az lenne, ha ez maguknak az állampolgároknak, iskoláknak, kulturális intézményeknek, múzeumoknak, társadalmi szervezeteknek a kezdeményezése, önszerveződése maradna.
     Ha megemlékezünk erre a 80 millió áldozatra, ez a 80 millió áldozat segíthet nekünk társadalmaink tragikus megosztottságának legyőzésében, a béke és a szolidaritás eszméinek feltámasztásában.
     http://mmc-vvm.blogspot.hu/

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.