2020. február 14., péntek 11:22

A Magyar Mérnöki Kamara közleménye
    Budapest, 2020. február 14., péntek (OS) - "A Magyar Mérnöki Kamara támogatja az új, környezettudatos, a rendkívül energiatakarékos hőszivattyú elvére alapuló fűtő-hűtő technológiák bevezetését és segíti a Kamara tagjait, hogy a legmagasabb szintű tudást szerezzék meg." - mondta Nagy Gyula a Magyar Mérnöki Kamara elnöke a Magyar Hőszivattyú Szövetség konferenciáján

        A jövő év elejétől már csak közel nulla energiaigényű épületet lehet építeni. Ehhez olyan épületgépészeti (hűtő-fűtő) rendszert kell telepíteni, amely biztosítja, hogy a fűtés, a hűtés, a háztartási meleg víz előállítása és a szellőztetés energiaigénye, villamos fogyasztók igénye kielégítése minimum negyedrészt megújuló forrásból származzon.
     "A Magyar Mérnöki Kamara képzésekkel, az új megoldások megismertetésével segíti a korszerű "klímatudatos" épületgépészeti megoldások elterjedését" – mondta Nagy Gyula az MMK elnöke a kerekasztalbeszélgetésében. Hozzátette: "Talán nem eléggé közismert tény, hogy a hőszivattyú ideális megoldás, ha megújuló energiaforrások felhasználásáról beszélünk." A hőszivattyú nem egy hagyományos kazán, így mindenkinek ismernie kell a helyes használatát, mert csak ekkor várható megfelelő energiahatékonyság. "A kamarai képzésekbe is bevonjuk a kereskedő, forgalmazó cégeket, így naprakész információhoz juthatnak a tervezők." - mondta Nagy Gyula.
     A konferencián bemutatták, hogyan segítheti a hőszivattyú a szén-dioxid-mentes hazai épületek terjedését, és így a klímaváltozás hatásainak enyhítését.

     Kiadó: Magyar Mérnöki Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.