2020. február 14., péntek 16:33

A Tavirózsa Környezet- és Természetvédő Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. február 14., péntek (OS) - Nem lesz gokart pálya Szadán.

A Tavirózsa Egyesület üdvözli Szada Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének döntését, amelyben elutasították a Szada külterületére tervezett gokart- és autós ralikrosszpálya megépítésére irányuló ingatlan-átminősítési kérelmet.
Körmöczi Csaba, nagytarcsai lakos, mintegy 13 hektár szántóföldet vásárolt Szada külterületén azzal a szándékkal, hogy ott magánberuházásból gokart-, motoros- és autós versenyekre is alkalmas ralikrosszpályát létesítsen. Ennek érdekében, a terület átminősítését kérte a települési önkormányzattól, majd szándékát a 2019. decemberi közmeghallgatáson is nyilvánossá tette.
A Tavirózsa Egyesület környezetvédelmi és társadalmi szempontból egyaránt alkalmatlannak tartja a területet erre a célra, mivel az európai uniós szinten védett Natura 2000 terület közvetlen közelében fekszik, és Szada, Mogyoród valamint Veresegyház sűrűn lakott övezeteitől mindössze 1-1,5 kilométeres távolságra található.
Egyesületünk integrátori szerepkörben közreműködött, hogy az érintett településrészek lakói érveiket, tiltakozásukat összehangoltan kifejezésre juttathassák, de a beruházás támogatói is kifejthették érveiket a közösségi médiában.
Szada Nagyközség Önkormányzata az észrevételekre és tevékenységünkre nyitottan, pártatlanul értékelve a beruházást támogató és elutasító érveket, felelős és környezettudatos döntést hozott.
(https://www.facebook.com/SzadaKozsegOnkormanyzata/posts/1530422727096888?__tn__=K-R )
Köszönjük.

Kiadó: Tavirózsa Környezet- és Természetvédő Egyesület