2020. február 15., szombat 16:39

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2020. február 15., szombat (OS) - Lezárult a hallás- és látássérült személyek infokommunikációs akadálymentesítését támogató projekt.

    A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében - az EFOP-1.1.5-17-2017-00006 számú, "Akadálymentesített infokommunikációs szolgáltató platform fejlesztése, hallás- és látássérült személyek számára" elnevezésű projektben - 1,392 milliárd forint európai uniós nem visszatérítendő támogatás segítségével valósult meg. A projekt során megtörtént a KONTAKT jelnyelvi tolmácsszolgáltatás továbbfejlesztése, a kormányablakok országos szintű akadálymentesítése, és kialakításra került a látássérült személyek akadálymentesítését támogató Távszem szolgáltatás.

A projekt a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége és az MTA Nyelvtudományi Intézete konzorciumi összefogásában valósult meg. A SINOSZ a KONTAKT jelnyelvi tolmácsszolgáltatás informatikai rendszerét fejlesztette, az MTA Nyelvtudományi Intézet a tolmácsok szakmai fejlődését segítő jelnyelvi szótárt készített, az MVGYOSZ gonodzásában elkészült a Távszem szolgáltatás. A projekt kiemelkedő eredményeként a KONTAKT szolgáltatás elérhető már országos szinten a Kormányablakok és Okmányirodák ügyfélszolgálatain, valamint több nagy hazai cégnél is.

A KONTAKT szolgáltatáson keresztül akadálymentesítenek az OTP Bank 165 fiókjában, a Szerencsejáték Zrt. 26 lottózójában, valamennyi Decathlon és Auchan áruházban. A projektről bővebben: https://www.skontakt.hu/efop-projekt vagy sajto@sinosz.hu

     Kiadó: Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.