2020. február 17., hétfő 14:41

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 17., hétfő (OS) - Még 4 hónap áll rendelkezésre az adatszolgáltatás megkezdéséhez

    2020. június 1-jétől a magánegészségügyi szolgáltatók a közfinanszírozott intézményekhez hasonlóan a Teret saját informatikai rendszerükön keresztül érik el és ezen keresztül továbbítják az ellátási események adatait, valamint a kapcsolódó ellátási dokumentumokat az egészségügyi felhőbe, a felírásra kerülő vényeket pedig ezen keresztül rendelik meg. A vizsgálatokról eseménykatalógus-bejegyzést kell készíteniük, vagy ha keletkezik ambuláns lap, azt is fel kell tölteniük a Térbe.

"A csatlakozási folyamatot két részre osztottuk, egy adminisztratív és egy technikai csatlakozási fázisra. Az első fázis tapasztalatai alapján úgy látjuk, hogy a júniusi határidőre mindenki meg tudja indítani az adatszolgáltatást. EESZT oldalról mindenben támogatjuk az érintetteket. A csatlakozást segítő műszaki és adminisztratív területen dolgozó kollégák felkészültek a felmerülő kérdések gyors megválaszolására. Az információs portálunkon (https://e-egeszsegugy.gov.hu/) pedig folyamatosan növekszik azoknak a minősített medikai rendszereknek a listája, amelyekkel tudnak kapcsolódni az EESZT-hez." – mondta el Szabó Bálint, az EESZT Fenntartási és Üzemeltetési Főosztályának vezetője.

     Kiadó: Állami Egészségügyi Ellátó Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.