2020. február 17., hétfő 22:15

A(z) Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 17., hétfő (OS) - FEBRUÁR 17. - A Kisemmizettek Emléknapja

/folytatás/
"A többiek élete, amennyire fel tudták mérni, olyan volt, mint mindig. Általában mindig éhesek voltak, szalmán aludtak. vályúból ittak, dolgoztak a mezőn; télen a hideg gyötörte őket, nyáron a legyek … jobban vagy rosszabbul mentek-e a dolgok, nem tudtak rá visszaemlékezni. Semmivel sem tudták összehasonlítani jelenlegi életüket; semmihez nem tudtak igazodni, csak SÜVI számoszlopaihoz, amelyek kivétel nélkül mindig azt bizonyították, hogy minden egyre jobb és jobb lett. Az állatok megoldhatatlannak találták a problémát, és mostanában már egyébként is nagyon kevés idejük volt ilyen dolgokon töprengeni.  Csak az öreg Benjámin állította, hogy hosszú életének minden részére emlékszik, és a dolgok soha nem mentek, soha nem is mehettek se jobban se rosszabbul – az éhség, a szenvedés és a csalódás, mondta, az élet megváltozhatatlan törvényei."
Nem ismerős ? Tegnap volt úgymond évértékelés, ez itt meg a valóság.
Orwell az állatok közé helyzete profilrajzát. A lényeg azonban benne van, és ha valaki veszi a bátorságot és elkezd gondolkozni a párhuzamokon, mindent megtalál a mában.

Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete