2020. február 19., szerda 10:20

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2020. február 19., szerda (OS) - A Magyar Ápolók Napjára

    Február 19-én Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóján mondunk köszönetet mindazoknak, akik nap mint nap erejükön felül nyújtanak segítséget a betegeknek.

Sajnálatos módon azonban a mai napon az ápolóknak nincs okuk az ünneplésre. Az egészségügyben dolgozni ma Magyarországon hihetetlenül nagy áldozatot és kihívást jelent, az alacsony bérek, a rengeteg túlóra és az embertelen állapotok miatt a kórházakban. Ennek következménye, hogy a tíz éve végzett szakdolgozók kétharmada már elhagyta az egészségügyi pályát. Az országos ápolóhiány ellenére az Orbán-kormány továbbra sem hajlandó érdemben emelni a szakemberek fizetését, sőt folyamatosan megalázza őket a csak papíron létező béremelésekkel.

Mégis mindezek ellenére vannak, akik vállalják a szolgálatot. Nekik köszönhető, hogy még nem omlott össze teljesen a betegellátás, ezért köszönet és hála illet meg mindenkit, aki a mai körülmények között is vállalja ezt a hivatást.  

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.