2020. február 19., szerda 13:07

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 19., szerda (OS) - Megkapták az ígért plusz forrást, a havi 250.000 forint kiegészítő támogatást a közfinanszírozott fogorvosi szolgálatok és szakrendelések

    Az eddigi 130.000 Ft helyett, 380.000 Ft összegre változott a rezsitámogatásuk 2020. január 1-től. A fogászati szolgáltatók és szakrendelők 2 havi fix díj kiegészítését 2020.02.18-án minden érintettnek átutalta a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, márciustól kezdődően pedig a havi finanszírozás már a közel háromszorosára emelt összeggel fog megtörténni.

 A folyamatos és hatékonyabb betegellátás érdekében kiemelt cél a fogászati ellátás finanszírozási helyzetének folyamatos javítása. Ennek érdekében a közfinanszírozott fogorvosi alap- és szakellátó szolgáltatók egyszeri kiegészítő díjazásban részesültek 2019. decemberben. A heti 30 órában működtetett közfinanszírozott fogorvosi szolgálatok és szakrendelések esetében egyszeri 1,5 millió forint került kifizetésre, alacsonyabb rendelési idő esetén időarányosan csökkentett díj került megállapításra. Az egyszeri kiegészítő díjazás fedezete 4.460,0 millió forint volt.

A fogászati szakma megbecsülése érdekében második lépésként került sor a fogászati terület finanszírozásának megemelését célzó intézkedésre, amelynek keretében a rezsitámogatási díj megemelésére, valamint a jogosultak körének kiterjesztésére került sor. Fentiek eredményeképp a fogászati ellátást nyújtó szolgáltatók havi átlagbevétele 28,1 %-kal emelkedett. A fogászati ellátás Magyarország teljes területét lefedő ellátási forma.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.