2020. február 19., szerda 17:46

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 19., szerda (OS) - Köszönet és megbecsülés az ápolóknak!

A béremeléseken túl a kormány arra is nagy figyelmet fordít, hogy az ápolók munkakörülményei is jobbak lehessenek.
Az "Egységes ápolási eszközpark kialakítása" projekt keretében, 8 milliárd forintos fejlesztéssel megújul a kórházak ápolási eszközparkja, ami az ellátás színvonalának emelkedését is eredményezi.
A szakmailag felkészült, elkötelezett egészségügyi szakemberek megtartása, a szakma elhagyás, illetve az egészségügyi humánerőforrás elvándorlásának megelőzése érdekében az országban négy új nővérszálló épül, és további 12 helyszínen újítják fel, illetve korszerűsítik a már meglévő szállásokat.
A Széchenyi 2020 ösztöndíjprogramban 4,4 milliárd forintból legalább 3200 egészségügyi hivatást választó tanulót segítünk. Ezen kívül 2017-től 247 fő részesült Michalicza-ösztöndíjban, melynek mértéke félévenként 320.000 és 640.000 Ft/fő között van. A 2018. és 2019. évi forrás megtakarításának felhasználásával az egészségügyi felsőoktatási alapképzésben résztvevő nappali és levelező munkarendben tanulmányokat folytató hallgatók támogatása is lehetővé vált, melynek eredményeként további 2386 hallgató részesült ösztöndíj támogatásban.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma