2020. február 20., csütörtök 08:11

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2020. február 20., csütörtök (OS) - A kormánypártok azt javasolják, hogy mentesüljön a közterület-használati díj megfizetése alól a közérdekű, központi költségvetésből megvalósuló építési beruházások egy szűk köre.

    A törvényjavaslat benyújtását az indokolja, hogy a Baranyi Krisztina vezette ferencvárosi önkormányzat több mint 100 millió forintot szedne be a tavaly januárban leégett Ráday utcai református kollégium újjáépítése után. Az építkezés a tragédia miatt szükséges, ezért nyilvánvalóan nem egy tervezett önkormányzati bevételről van szó.
Mint emlékezetes, a tűzben egy ember meghalt, a kár óriási volt. Az újjáépítés kisebb-nagyobb adományokból, állami támogatásból végre elkezdődhetett.
A javasolt díjmentességre még a közérdekű cél megvalósítását szolgáló beruházások esetében is csak a lehető legszűkebb, az építési munkálatok elvégzéséhez nélkülözhetetlen mértékben, időtartamban és területre korlátozottan kerülhet sor.
    
     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.