2020. február 20., csütörtök 12:56

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 20., csütörtök (OS) - Domokos László: Erősíteni kell a lakosság megtakarítási hajlandóságát

    Erősíteni kell a lakosság megtakarítási hajlandóságát és képességét – hangsúlyozta Domokos László, az Állami Számvevőszék és az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület közös évértékelő konferenciáján, Budapesten. Az ÁSZ elnöke felhívta a figyelmet, hogy a személyi hitelek adósságcsapdába sodorják a lakosságot. Az eseményen az Állami Számvevőszék együttműködési megállapodást írt alá Budapest Főváros Kormányhivatalával. Ennek célja a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése, a családok pénzügyi biztonságának erősítése.

A konferencián előadást tartott Domokos László, az ÁSZ elnöke, Sors László, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke, Kocziszky György, a Miskolci Egyetem professzora, Sápi Ákos, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület elnöke, Kovács Péter, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja.

Domokos László, az ÁSZ elnöke előadásában hangsúlyozta: "Óriási kockázat a személyi kölcsönök állományának drasztikus növekedése, ami adósságcsapdába sodorja a lakosságot, főként a hitelt felvevő legszegényebbeket". Mint mondta: "Fel kell hívni a figyelmet a veszélyekre és erősíteni kell a lakosság megtakarítási hajlandóságát és képességét. "A fekete felhők már gyülekeznek" – húzta alá az ÁSZ elnöke, ezért még időben fel kell készülni a nehezebb időkre. "Meg kell tanítani az embereket arra, hogyan tegyék félre az első ezer forintot, hiszen az egyik legnagyobb érték, a biztonság".
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.