2020. február 20., csütörtök 16:59

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 20., csütörtök (OS) - Gazdaságélénkítést és környezeti fenntarthatóságot is szolgál a BIOEAST. Magyarország vezetésével magas szintű egyeztetés zajlott 2020. február 20-án Brüsszelben, a közép-kelet-európai országok zöld agrárgazdaságának kutatási és innovációs alapú fejlesztési lehetőségeiről. Az Agrárminisztériumot Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár képviselte.

    A tizenegy közép- és kelet-európai ország részvételével működő BIOEAST kezdeményezés állami vezetői és szakértői, valamint az Európai Bizottság agrár, kutatás, egészségügyi és környezetvédelmi bizottságainak magas beosztású képviselői a közép-kelet-európai tagállamok agrárgazdasága számára fontos fejlesztési lehetőségei megvitatásáról tárgyaltak. Ennek célja, hogy elősegítsék régiónk sikeresebb részvételét a brüsszeli kutatási, innovációs és befektetési programokban.

A konferencián a közép-kelet-európai régió országainak döntéshozói egységesen álltak ki amellett, hogy a mezőgazdasági alapanyag-termelő szerep helyett egy magasabb hozzáadott értéket előállító, élelmiszer- és biomassza termelésre épülő agrárgazdasági modellt kívánnak erősíteni.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.