2020. február 20., csütörtök 17:13

A Magyar Íjász Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. február 20., csütörtök (OS) - Aranyérmes lett Gáspár Tamás paraíjász sportoló a Dubaiban zajló para- íjász világversenyen, W1 kategóriában.

    Gáspár a 3. helyen rangsorolt a verseny helyosztóján, így egyből a negyeddöntővel kezdett a kiesős szakaszban. Első ellenfele az olasz Cassiani Daniele volt, akivel nagyon szoros párbajt vívtak.  A magyar versenyző 2 ponttal többet lőtt ellenfelénél (130-128), így ő menetelhetett tovább. A következő vetélytársa az a török íjász volt, aki a rangsorolóban megelőzte Tamást. Itt volt tehát az idő egy revansra. Nagyon magabiztos szerepléssel Gáspár 134-131-re búcsúztatta a török versenyzőt.
Az aranydöntőt a finn Antonios Jan Pier ellen vívta. Az  ötkörös versenyben a 3. körig fej-fej mellett haladtak, majd a 4-ben a finn rontott, egyik lövése 6-os lett. Ettől a pillanattól kezdve a magyar versenyzőtől nem lehetett elvenni a győzelmet. A végeredmény: 134-126 Gáspár Tamás javára.
Hab a tortán, hogy a magyar versenyző ezen a tornán egy csapat-aranyérmet is szerzett (W1 Friendship Mixed Countries Team) Okazaki Aiko partnereként.
A támogatásért köszönet a Magyar Paralimpiai Bizottságnak!

     Kiadó: Magyar Íjász Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.