2020. február 21., péntek 10:50

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának közleménye
    Budapest, 2020. február 21., péntek (OS) - HÖOK STIPENDIUM HUNGARCIUM MENTORHÁLÓZAT: 3000 HALLGATÓBÓL 3000 MENTORÁLT - Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár köszöntötte a Mentorhálózat gálaünnepségén megjelent több, mint  800 ösztöndíjas diákot és mentorjaikat, valamint a partnerországok nagyköveteit. A Külgazdasági és Külügyminisztérium Stipendium Hungaricum programért felelős államtitkára gratulált ahhoz, hogy  a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának mindössze 1 év alatt sikerült elérnie, hogy valamennyi,  a programban részt vevő egyetem SH ösztöndíjas első éves hallgatója mentoráltként jelentkezett az SH Mentorhálózat programjába.

    A kortárssegítő program célja, hogy a több, mint 3000 hazánkba érkező külföldi hallgató beilleszkedését segítse, és hazánkban töltött első évét tartalommal töltse meg.  A mentoráltak életét 363 hallgató segítette mentorként: még Magyarországra érkezésüket megelőzően felvették velük a kapcsolatot, a szálláskeresésben és az adminisztratív ügyeik intézésében segítséget nyújtottak számukra; kiutat találva az egyetemi bürokrácia útvesztőjében. A mentorhálózat emellett több mint 100 kulturális és turisztikai rendezvényt is szerveztett a mentoráltaknak, hogy bejárva az egész országot megismerhessék a magyar kultúrát, értékeket, hagyományokat.

     Kiadó: Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.