2020. február 21., péntek 12:43

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének közleménye
    Budapest, 2020. február 21., péntek (OS) - Keszthelyi gimnazista lány a magyar filmek legnagyobb tudója

    Közel 19 ezer játékos közül Kéri Anna Katica nyerte meg a harmadik Nagy Magyar Filmtesztet. A keszthelyi gimnazista lány toronymagasan bizonyult a legjobbnak a döntőben, hatalmas tudása annak köszönhető, hogy szabadidejében rengeteget olvas magyar filmekről. A díjakat Káel Csaba kormánybiztos adta át a nyerteseknek.

Több száz fiatal részvételével rendezte meg a DUE Médiahálózat a Nemzeti Filmintézet támogatásával tegnap a Nagy Magyar Filmteszt edukatív vetélkedő döntőjét, ahová azok juthattak be, akik a játék első fordulójában a legjobb eredménnyel töltöttek ki az online tesztet. A showműsor-szerű fináléban is magyar filmekkel kapcsolatos kérdésekre válaszoltak a játékosok. A legjobbnak Kéri Anna Katica bizonyult - mint mondta, a szülei fertőzték meg a magyar filmekkel. Anna a győzelemmel egy okostelefont vihetett haza.

A díjakat Káel Csaba, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos adta át. "Nagy öröm, hogy a Nagy Magyar Filmteszt évről évre egyre több fiatalt mozgósít országszerte. A vetélkedőnek köszönhetően több ezer fiatal figyelme irányul a magyar filmekre. Elsődleges céljaink között van a filmszerető és filmértő közönség utánpótlása. A játék a tanulás legjobb módja, a Nagy Magyar Filmteszt ennek egy kiváló formája, éppen ezért állt mellé a Nemzeti Filmintézet támogatóként. A Filmteszt nyerteseinek óriási gratuláció jár!" – összegezte Káel Csaba kormánybiztos.

     Kiadó: Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.