2020. február 25., kedd 17:09

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 25., kedd (OS) - Ismét a fóti gyermekotthon lakóit használja az ellenzék politikai hangulatkelésre

    A gyermek diákmunkát végzett korábban, azonban a jelenlegi tanulmányi eredményei súlyosan veszélyeztetik a továbbtanulása esélyeit, ezért a gyámjával egyeztetve az a szakmai döntés született, hogy a diákmunkát szüneteltetve a fiatalnak a tanulmányaira kell koncentrálnia. A fiatal diákmunka szerződésének az alapja, hogy a diákmunka nem mehet az iskola, a tanulás rovására, a sikeres tanulmányi eredményeket nem akadályozhatja. A fiatal első félévi tanulmányi eredményei jelentősen romlottak, ezért született meg a döntés a diákmunka szüneteltetéséről. Utógondozásban ugyanis csak akkor maradhat 18 éves kora után a gyermekvédelemben, ha tanulói jogviszonya van.
Felszólítjuk mindazokat, akik politikai csatározásra használják egy fiatal sorsát és jövőjét, hogy kellő felelősséggel és belátással emelkedjenek felül a politikai hangulatkeltésen, mert egy nehéz helyzetben lévő fiatal jövője, továbbtanulása és személyiségi jogainak védelme a politikai haszonszerzés felett áll!
Fóton pedig a Károlyi István Gyermekközpontban folyamatosan biztosítottuk, és biztosítjuk ezután is a jövőjüket és továbbtanulásukat segítő ellátást az ott élő gyermekeknek és fiataloknak.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.