2020. február 28., péntek 19:08

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. február 28., péntek (OS) - Uniós és nemzeti szinten is stratégiai cél az innováció megerősítése

        A regionális innovációs források kedvezőbb elosztása mellett állt ki Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára a Versenyképességi Tanács 2020. február 28-i, kutatási szekcióülésén, Brüsszelben.
     A Versenyképességi Tanács mai ülésén jóváhagyta az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Stratégiai Innovációs Menetrendjét, amelynek része a Regionális Innovációs Alprogram (RIS). Az államtitkár hangsúlyozta, hogy kiemelten fontos a RIS erősítése, mert az hozzájárul a földrajzi innovációs szakadék csökkentéséhez.
     Magyarország a RIS költségvetésére vonatkozó nyilatkozatot adott ki, amelyben megfogalmazza, hogy a magyar álláspont szerint a kutatás és az innováció támogatásának kulcsfontosságú szerepet kell játszania a következő többéves pénzügyi keretben. Azonban Európa kutatási és innovációs potenciáljának teljes kiaknázása csak akkor valósítható meg, ha a Horizon Europe és annak része, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) megfelelően foglalkozik a földrajzi egyensúly kérdésével. A megerősített RIS-nek a kívánt hatás elérése érdekében a gyengébb innovációs teljesítményű országok érdekeit is figyelembe vevő költségvetéssel kell rendelkeznie.
          
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium  Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.