2020. február 28., péntek 19:08

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 28., péntek (MTI) - Uniós és nemzeti szinten is stratégiai cél az innováció megerősítése

    Magyarország ezért azt javasolta, hogy a tudás- és innovációs központok (TIT) költségvetésének 20 százaléka a Regionális Innovációs Alprogramban részvételre jogosult országokban hasznosulhasson.
     A miniszterek eszmecserét folytattak a kutatás és innováció nemzetközi együttműködésben betöltött stratégiai szerepéről. A vita célja az volt, hogy hozzájáruljon annak átgondolásához, hogy a harmadik országok hogyan vegyenek részt a Horizont Európa keretprogramban. Bódis József egyetértett azzal, hogy a jövőben is elő kell mozdítani a nemzetközi együttműködést, mivel ez erősítheti a kutatás kiválóságát, fokozhatja az innovációt és növeli az Európai Unió versenyképességét. Hangsúlyozta azonban, hogy a harmadik országokkal folytatott együttműködéseknek kölcsönösségi alapon, az EU érdekein és a nemzetközi kötelezettségvállalásokon kell alapulniuk.

Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium  Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.