2020. február 28., péntek 20:15

A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. február 28., péntek (OS) -

    SZÉKESFEHÉRVÁRI PÜSPÖKI ÉS SZÉKESKÁPTALANI LEVÉLTÁR A BELDÖLDI KATEGÓRIA ELSŐ HELYEZETTJE

A kis létszámmal működő levéltárban három levéltáros dolgozik Mózessy Gergely levéltárvezető irányításával, aki széles látókörű és maximálisan segítőkész kiváló szakember. A levéltár precízen kezeli az iratokat és minden segítséget megadnak a családtörténészeknek a kutatásaikhoz. Irodalmat, forrásanyagot ajánlanak a kutatásokhoz, az emailben feltett kérdésekre gyorsan válaszolnak.

A rendszerváltás óta jelentősen megnövekedett a családkutatók száma a levéltárakban, ami egyre kevésbé teszi lehetővé, hogy a levéltár dolgozói személyesen segítsék az egyes kutatókat a munkájukban. Nagyszerű, ha mégis eleget tudnak tenni ennek az igénynek. A családkutatóknak továbbá szükségük van belső intimitásra, magányra a levéltárban sikeres kutatáshoz, hogy a megtalált és megváltoztathatatlan adatokat, tényeket nyugodt körülmények között tudják befogadni. A székesfehérvári levéltár ennek az igénynek is nagyszerűen eleget tesz.

     Kiadó: Magyar Családtörténet-kutató Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.