2020. február 28., péntek 20:16

A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. február 28., péntek (OS) -

A TÖRTÉNELMI LEVÉLTÁR, ZOMBOR, A KÜLFÖLDI KATEGÓRIA GYŐZTESE

A Zombori Történelmi Levéltár a Vajdaságban, Szerbiában működik. Mint határon túli intézményt sok magyar családkutató keresi fel, akiknek a gyökerei idevezetnek. Amikor egy családtörténésztől megkérdezik, hogy mitől jó egy levéltár, első helyen a segítőkészséget említi. Nyilván a családkutatás sikeressége nagyban múlik azon, hogy egy kutató milyen anyagokhoz juthat hozzá egy adott levéltárban. A Zombori Történelmi Levéltár is ennek köszönheti a népszerűségét a magyar kutatók körében. Mindig segítőkészek, türelmesek, az e-mailben feltett kérdésekre is gyorsan válaszolnak. A zombori levéltáros Makó Anasztázia nevét, mint magyar levéltárost külön kiemelik a MACSE kutatói, akik elsősorban hozzá fordulnak a kérdéseikkel és ő mindig készségesen és türelmesen megválaszolja azokat. Külföldi intézmények esetén hatványozottan fontos a bizalom, a személyes kapcsolat, a nyelvi támogatás és a személyes segítség biztosítása.

Kiadó: Magyar Családtörténet-kutató Egyesület