2020. február 28., péntek 20:16

A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. február 28., péntek (OS) -

    KALOCSAI FŐEGYHÁZMEGYEI LEVÉLTÁR E-KUTATÁSA A LEGNÉPSZERŰBB KUTATÓHELY AZ ONLINE KATEGÓRIÁBAN

Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár már másodszor lett a MACSE kitüntetett levéltára. Méltán, hiszen úttörők voltak az egyházi levéltárak között, ők indították el az akkor még különlegesnek számító levéltári szolgáltatást, az e-kutatást. Azóta is állandóan fejlesztik, a kutatók számokban is kifejezhető örömére. Ma már a regisztrációk száma közelíti a 3 ezret.

Az adattár jól áttekinthető és kereshető, könnyen kezelhető, jó minőségűek a képeik és folyamatosan bővítik a kutatható anyagokat, amik nagy földrajzi területet ölelnek fel. Az elektronikus kutatás folyamatos fejlesztése különösen hasznos segítséget nyújt azok számára, akiknek nincs lehetőségük a levéltár személyes látogatására. Hiányosság észlelése esetén a levéltár dolgozói nagyon segítőkészek. A legprofibb és leggyorsabban bővülő e-levéltár.

 "A genealógiai kutatás az egyénnek Magyarországhoz és a Kárpát-medencéhez fűződő történelmet, összetartó erőt, gyökeret, emlékezettudatot ad. A közösség szintjén a magyarságtudatot őrzi és erősíti." - mondta Reicher Péter, a Magyar Családtörténet-kutató Egyesület elnöke

     Kiadó: Magyar Családtörténet-kutató Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.