2020. március 2., hétfő 20:38

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. március 2., hétfő (OS) - Az utánpótláson volt a hangsúly a sztrájktárgyalás harmadik fordulóján

    Fiatal, lelkes, a gyógyításban motivált, a betegekért tenni akaró fiatalok bizalommal mondták el a kormány képviselőinek - a meghívott orvostanhallgató, szakorvos jelölt, szakdolgozók, diplomás szakdolgozók- gyakorlati tapasztalataikat, elvárásaikat és javaslataikat, hogy a hivatásukat a betegek szolgálatában magas színvonalon gyakorolhassák.
Felhívták arra is a figyelmet, hogy családbarát munkahelyekre van szükség az egészségügyben is, és a pályakezdő fiatalok megfelelő bérezésére, hogy ők is családot tudjanak alapítani.
A bérfelzárkóztatással kapcsolatos sztrájktárgyalás idei harmadik fordulója Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkár vezetésével és Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár részvételével zajlott a Magyarországi Munkavállalók, Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete és stratégiai partnerei: a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Gyógyszerészi Kamara képviselői között.
    
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.