2020. március 10., kedd 19:32

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. március 10., kedd (OS) - EMMI: Részletes tájékoztatást kaptak a kórházigazgatók

    Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter a "Közületek való vagyok!" mondattal kezdte a magyarországi koronavírus helyzetről tartott tájékoztatót, amelyet az EMMI a kórházak vezetőinek szervezett.  

Az emberi erőforrások minisztere elmondta, hogy eddig csak egyedi esetek vannak Magyarországon, és ahhoz, hogy itthon a járványt megelőzzük, a szigorú eljárásrendet kell követnie mindenkinek! Hangsúlyozta, hogy az egészségügyi intézetben szükséges rend és fegyelem betartását minden esetben fokozottabb figyelemmel kell kísérni és betartatni.  Az eljárásrendről részletesen tájékoztatta a főigazgatókat, hogy mit kell tenni a koronavírus gyanús esetekkel és mit kell tenni a koronavírussal diagnosztizált betegekkel. A Dél-pesti Centrumkórház Szent László Kórház látja el jelenleg a betegeket és őrzi a karanténban lévőket. Ha a kórház kapacitásai kimerülnének, akkor más kórházak nyújtanak karantént a betegeknek.

Az enyhe lefolyású betegség a leggyakoribb, de a betegeknél légzési nehézségek is kialakulhatnak, ekkor asszisztált lélegeztetésre, respirátorok, súlyosabb esetekben ECMO alkalmazására van szükség.  Ezek a berendezések mind-mind kellő számban rendelkezésre állnak az országban.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.