2020. március 18., szerda 09:09

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. március 18., szerda (OS) - A kormány hirdessen ki hiteltörlesztési moratóriumot a családok részére!

    A kialakult rendkívüli helyzetben a családok védelme, lakhatásuk és anyagi biztonságuk kiemelten fontos. A járvány megfékezése mellett, annak társadalmi és gazdasági hatásainak kezelése is határozott és azonnali döntéseket igényel.

Az MSZP ezért azt javasolja, hogy azonnal függesszék fel a végrehajtásokat, hiszen már a bíróságok sem működnek. Továbbá a hiteltörlesztési moratóriumot a cégeken túl terjesszék ki a családokra is, két lépésben.

Azonnal szükség van arra, hogy azok védelmében, akik a napról napra változó helyzetben elveszíthetik az állásukat, gyermekre vagy betegre felügyelnek és emiatt csökkentett bért kapnak, és nem tudnak törleszteni, velük szemben ne álljanak be a nemfizetés következményei. Ne mondják fel a szerződéseiket és ne indítsák el a végrehajtást a veszélyhelyzet ideje alatt.

A családok védelme érdekében, amennyiben a veszélyhelyzet gazdasági hatásai elhúzódnak, úgy hiteltörlesztési moratóriumot is be kell vezetni, és fenn kell tartani amíg a hiteladós családok anyagi helyzete nem stabilizálódik.

Ezek a lépések nagyon sürgetők, hiszen ma Magyarországon öt családból négynek nincsenek megtakarításai, a kormány hitelezésre alapuló családpolitikája miatt pedig rengetegen vették fel a CSOK-ot és a kedvezményes lakáshiteleket.

MSZP

Bővebb információ: Szakács László, az MSZP elnökhelyettese
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.