2020. március 20., péntek 12:19

A Nyugdíjasok Pártja 50+ közleménye
    Budapest, 2020. március 20., péntek (OS) - A Nyugdíjasok Pártja 50+ további intézkedéseket vár a kormánytól a nyugdíjasok védelme érdekében.

        A Nyugdíjasok Pártja 50+ elégedetlen a kormány intézkedéseivel. A koronavírus elleni védelem a nyugdíjasok és időskorúak esetében nem intézhető el azzal, hogy maradjanak otthon.
     Szükségesnek látjuk, hogy a helyi önkormányzatokon keresztül valamennyi – hangsúlyozzuk: valamennyi – 65 éven felüli magyarországi lakos kapjon fertőzés elleni védelmet nyújtó arc-maszkot térítésmentesen. Őszintén reméljük, hogy a kormány képes lesz megszervezni ezt és ezzel biztosítani az állampolgárai fizikai védelmét.
     Szükségesnek látjuk továbbá, hogy a nyugdíj-korrekció az év vége helyett azonnal kifizetésre kerüljön a várható mintegy 4%-os infláció figyelembe vételével. Miután már most látható az élelmiszer árak elszabadulása, a hiány kialakulása, elvárható, hogy a kormány időben tegyen lépéseket a nyugdíjak reálértékének csökkenése ellen.
     Ha a járvány megszűnik és a gazdasági helyzet is stabilizálódik, akkor egy társadalmi- és gazdaság-növekedési programban elő kell irányozni az alkalmazottak és a nyugdíjasok által az elmúlt 30, de legfőképp az utolsó 10 év alatt elszenvedett veszteségek minél nagyobb mérvű kompenzációját.

     Kiadó: Nyugdíjasok Pártja 50+

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.