2020. március 23., hétfő 14:06

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. március 23., hétfő (OS) - Orbán újabb MSZP-s javaslatok megvalósítását jelentette be

        Éppen ezért az MSZP az alábbi intézkedések haladéktalan megvalósítását várja el a kormánytól:

1. Az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozók részére a kormány azonnal biztosítsa a szükséges védőfelszerelést, és fizessen részükre egyszeri 500.000 forintos juttatást!
2. A kormány növelje meg a munkanélküli ellátás időtartamát 9 hónapra, összegét emelje minimum nettó 100 ezer forintra! A munkahelyek megvédése érdekében elbocsátási moratórium elrendelésére van szükség a multiknál és a közszférában, a hazai KKV-knak pedig valódi állami segítséget kell kapniuk a munkahelyek megtartásához!
3. A kormány biztosítsa, hogy a létfenntartáshoz szükséges termékekhez mindenki megfizethető áron hozzáférjen, ezért javasoljuk, hogy a kormány vezessen be hatósági árat az alapvető élelmiszerekre és a védőfelszerelésekre, fertőtlenítőszerekre, és csökkentse a gáz és az energia árát!
4. Az idős korosztály megélhetésének biztosítása érdekében azonnali nyugdíjemelésre van szükség, és az inflációkorrekciós nyugdíjkiegészítés előrehozott, áprilisi kifizetésére!
5. Elvárjuk, hogy a kormány ne hagyja a juttatásokat, fizetéseket leértékelődni, ezért a kormány védje meg a forint értékét!


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.