2020. március 23., hétfő 14:18

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. március 23., hétfő (OS) - Dr. Jane Goodall legújabb üzenete a COVID-19 koronavírussal kapcsolatosan. Dr.Goodall 300 napot utazik egy évben, de most ő is betartja a karantén szabályokat és barátai, orvosai tanácsára otthon marad. Kérünk mindenkit hogy ugyanezt tegye.

        Az emberek, állatok és a környezet egy egységet alkot: Dr.Jane Goodall üzenete.

     Mindenkinek erőt és kitartást kívánunk az elkövetkező időszakban! A drasztikus intézkedések ellenére úgy gondoljuk, hogy az elkövetkező időszak egy híd lehet, aminek építéséhez minden ember hozzájárulhat. Fontos, hogy nyugodtak maradjunk, támogassuk egymást, a jót adjuk át egymásnak, és a józan ész értelmében cselekedjünk.

Sok minden van, amit az emberek nem érthetnek, akár az ökoszisztémáról, akár a természet törvényeiről vagy a betegségek kialakulásáról van szó. Ami egyértelmű, hogy a betegségek gyakran a környezeti problémákkal összefüggően alakulnak ki. Sok betegség kórokozója, valószínűleg a COVID-19 is, az állatról került át az emberre. Ezt zoonózisnak hívják. Zoonózisnak azokat a betegségeket, illetve fertőzéseket nevezik, amelyek állatról emberre, illetve emberről állatra átvihetők. A kórokozó átadása az ember-vadvilág konfliktus miatt történhet, mint amilyen például a vadon élő állatok illegális vadászata és elejtése. A jelenlegi válság, ami ellen együtt fogunk harcolni egy figyelmeztetés: a természettel harmóniában kell élnünk, ahelyett, hogy kihasználjuk.

Dr.Jane Goodall videóüzenete:
https://www.youtube.com/watch?v=Gvqll0zp0Pk&t=1s


     Kiadó: Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.