2020. március 23., hétfő 14:48

Az Összefogás 1956 Katonai és Polgári Örökségének Megőrzéséért Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. március 23., hétfő (OS) - Minden hasonló emberpróbáló időben helyt álltunk.

    Összefogás. Az 1956 katonák közösségének neve kezdődik ezzel a szóval. Az Összefogás 1956 Katonai és Polgári Örökségének Megőrzéséért Egyesület 400 alapítójából ma már csak néhányan élünk. Létszámunk azonban növekvő, mert mind többen ismerik fel a mai fiatalok, középkorúak, hogy az összefogásra napjainkban is szükség van. Programjaink elsősorban a kultúra területére irányulnak.  Pl. "Hősök – Hantok" országos fotó vándorkiállítás, rendhagyó történelem órák, ifjúsági tábor, ’56-os Alkotó- és Pihenőház.

Napjainkban - lehetőségeinkhez mérten – a KORONAVÍRUS elleni tennivalókkal kell, hogy foglakozzunk! A történelem során kevésszer fordult elő, hogy az egész emberiséget pusztítani akaró betegség támadta meg a világ népeit. Szeretett hazánk népe csak összefogással veheti fel a küzdelmet ez ellen. A kormányzat – hasonlóan a migránsözön elleni lépésekkel – gyors és szakszerű válaszokkal védekezik. Ennek egyik legfontosabb felhívása, mely az időseknek szól: Maradj otthon és vedd igénybe a fiatalok, az önkormányzatok segítését! Mi csak erősíteni tudjuk ezt a törekvést.

Elismeréssel támogatjuk a honvédelem közvetlen igénybevételét. Isten áldása legyen minden katonán, aki ebben a nehéz helyzetben szolgálatot vállal a határőrizetben és a Nemzetünk történelme arra tanít, hogy minden hasonló emberpróbáló időben helyt álltunk. A mai nemzedék is ennek szelemében éljen, cselekedjen!

Budapest, 2020. márciusa

     Kiadó: Összefogás 1956 Katonai és Polgári Örökségének Megőrzéséért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.