2020. március 23., hétfő 15:43

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2020. március 23., hétfő (OS) - Bősz Anett: Ne éljen vissza a kormány a veszélyhelyzettel!

    A Magyar Liberális Párt a koronavírus elleni védekezést és a járvány okozta gazdasági károk enyhítését maximálisan támogatja. Ugyanakkor Bősz Anett nem szavazza meg a házszabálytól való eltérést, és nem támogatja a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot sem, amennyiben a kormány felhatalmazásának nincs időbeni korlátja, és amennyiben a kormány fenntartja a Btk. módosításra tett javaslatát, amely súlyosan korlátozná a vélemény- és sajtószabadságot. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a járványra való hivatkozással lényegében korlátlan hatalmat követel magának az Orbán-kormány.

Ezért a többi ellenzéki párthoz hasonlóan mi is csak akkor tudjuk támogatni a törvényjavaslatot, ha az meghatározott időre szól és kizárólag a járvány elleni védekezésre és a járvány okozta gazdasági bajok enyhítésére vonatkozik. Ha pedig a járvány tovább tartana, akkor újra és újra meg lehet hosszabbítani a törvény érvényességét. Javasoljuk, hogy a törvényjavaslat idejére az Alkotmánybíróság működési rendje a 2010 előtti gyakorlathoz térjen vissza, az AB-nek pedig három napon belül legyen kötelessége dönteni az esetleges panaszokról. A törvényjavaslatot csak akkor tudja támogatni a Magyar Liberális Párt, ha az meghatározott időre szól és garantálja a vélemény- és sajtószabadságot!

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.