2020. március 23., hétfő 19:51

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. március 23., hétfő (OS) - Orbán a vírus ellen harcoljon, ne az ellenzékkel!

A veszélyhelyzet nem szűnik meg 15 nap elteltével, a meghozott intézkedéseket újra meg lehet alkotni, a meghozott kormányzati intézkedéseket fenn lehet tartani. Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet az Orbán-kormány a saját hatalmának korlátlan időre történő kiterjesztésére akarja felhasználni.

Az MSZP álláspontja szerint Orbánnak most nem az ellenzékkel kellene harcolnia, hanem a vírus terjedését és a kialakuló gazdasági és társadalmi válságot kellene lassítania. Az MSZP minden, ezen célokat szolgáló intézkedést támogat és támogatni fog.

Az MSZP azonban nem lesz partner abban, hogy Orbán részére korlátok nélküli teljhatalmat biztosító törvényt szavazzon meg, és hosszú időre kiiktassa az Országgyűlést a hatalomgyakorlásból. Ezért kezdeményeztük, hogy a megtett intézkedések hatályát határozott időre, június 30-ig hosszabbítsuk meg, amelynek lejártát megelőzően azok újabb meghosszabbításáról az Országgyűlés ismét felelős döntést hozhat. És ezért javasoltuk az Országgyűlés elektronikus úton történő döntéshozatali eljárásának a megteremtését is.

Kiadó: MSZP Országos Központ