2020. március 24., kedd 12:46

A Demokratikus Koalíció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. március 24., kedd (OS) - Az ellenzék közös közleménye: A Fidesz-KDNP nem partneri ajánlatot, hanem egy diktátumot tett le az asztalra

    A kormánypárti frakcióvezető hivatkozása a parlamenti ülések megtartásának bizonytalanságára épp olyan elavult, mint a kormány járványkezelési stratégiája. Miközben az Európai Parlament, sőt, még a román parlament is képes online ülésezni, úgy tűnik, erre a Fidesz-KDNP nincsen felkészülve, pedig a járványhelyzet okozta problémák közül még ez a legenyhébb. Erre hivatkozva kiiktatni a parlamenti kontrollt szükségtelen és sérti a népképviselet elvét.

Hisszük, hogy ezt a válságot csak közösen tudjuk megoldani. Bízunk benne, hogy ezt a kormánypártok is felismerik, és legközelebb olyan javaslattal jönnek a tárgyalóasztalhoz, amely garanciát nyújt nem csak a járvány idejére, hanem az azutáni időkre is.

Aláírók:
Demokratikus Koalíció frakciócsoport
MSZP frakciócsoport
Párbeszéd frakciócsoport
Jobbik frakciócsoport
LMP frakciócsoport
Momentum
Liberálisok
Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő
Szél Bernadett független országgyűlési képviselő
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.