2020. március 24., kedd 14:49

A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. március 24., kedd (OS) -

    A nehéz helyzetben lévő ágazat a kidobásra ítélt növényeket jótékony célokra fordítja. Az elmúlt napokban a budapesti kórházi dolgozók számára ajánlották fel a virágokat, s ezt az akciót a következő hetekben is, országszerte folytatják. Szeretnék, ha ezekkel a színpompás növényekkel okozhatnánk néhány örömteli pillanatot, napot.

Az egynyári-, és balkonnövények, díszfaiskolai áruk, vágott virágok értékesítésének jelentős része (60-80 %) tavaszra tevődik. Az áruk előállításába a termelők az előző évi bevételeik jelentős részét, megtakarításaikat, és hiteleiket előre elköltik. Az első bevételekre normális esetben március elejétől számíthatnak, innentől kezdve a virágpiaci, árudai, lerakati értékesítések június közepéig-végéig folyamatosak.

Az egynyári-, és balkonnövények, díszfaiskolai áruk fő értékesítési időszaka április közepétől, május elejéig tart, illetve csak tartana, mivel a mostani helyzetben e termékek vásárlása vélhetően háttérbe fog szorulni mind az üzletláncoknál, mind a lakosságnál. Nehezíti az értékesítést a piacok bezárása, valamint az értékesítő helyek, kormányrendeletben kötelezővé tett, korlátozott (15.00 óráig) nyitva tartása.

     Kiadó: Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.