2020. március 24., kedd 15:12

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. március 24., kedd (OS) - Lakhelyelhagyási korlátozás elrendelését kérjük a kormánytól a koronavírus idejére

    A Párbeszéd ezért most a lakhelyelhagyási korlátozás bevezetését kéri a kormánytól. Ennek esetén az, akinek feltétlenül szükséges és indokolt, el tud járni a járványhelyzettel összefüggő munkát végző munkahelyére, továbbá egy ilyen korlátozással minden feltétlenül szükséges tevékenység elvégezhető lenne: gyógyszertárba menni, vásárolni, kutyát sétáltatni, a kisgyerekes szülők kivihetnék a gyermeküket a levegőre, az időseknek segítők elmehetnének bevásárolni. A legfontosabb most az, hogy az utcán vagy bármilyen köztéren az egy háztartásban élőkön kívül többen, illetve 3 főnél nagyobb csoportok ne gyülekezhessenek. Külföldön számos helyen, Európa számos országában, több német tartományban, Izraelben, Kalifornia államban vezettek be hasonló korlátozást. Ezeket a jó gyakorlatokat követendő a Párbeszéd határozati javaslatban fordul az Országgyűléshez a lakhelyelhagyási korlátozás sürgős bevezetése érdekében.

A munkáltatókat pedig arra kérjük, hogy tegyék lehetővé a távmunkát, kíméljék meg a munkavállalóikat az utazástól, hiszen minden magyar felelős minden magyarért. Ha most fegyelmezettek vagyunk, együtt, közösen átvészelhetjük ezt a nehéz időszakot.

Kocsis-Cake Olivio
a Párbeszéd országgyűlési képviselője
    
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.